Let op!! Onze Zeeuwse Mosselkoninkjes zijn op. Bestellen kan weer vanaf juli 2024! Zeeuwse Oesters verkopen we nog wel! Groet, Van de Mosselman

Volg ons via Facebook of Instagram voor de leuke actie's en om mee te kijken in ons bedrijf. 

menu
sluit

De Mosselkwekerij

Nieuws

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Zeeuwse hangcultuur seizoen

Start Zeeuwse hangcultuur seizoen

 

Met de eerste oogst is op woensdag 23 mei in Zeeland het Nederlandse Hangcultuurmosselseizoen 2018 gestart. Bart van Olphen van Fish Tales haalde samen met de Zeeuwse kwekers Jacco Schot, Julien Barbé en Jan Bout de mosselen naar boven.

De duurzaam gekweekte hangcultuurmosselen komen van percelen in de Oosterschelde (bij de stormvloedkering) en  uit de Grevelingen (bij Bruinisse). Hangcultuurmosselen worden sinds 1990 in Zeeland gekweekt. 

Alle hangcultuurmosselen zijn MSC en Zeker Zeeuws® gecertificeerd.

Er zijn negen kwekers die samen de gehele aanvoer van Nederlandse hangcultuurmosselen verzorgen.

Met het binnenhalen en proeven van de eerste oogst werd ook de promotiecampagne gestart. Het is voor de eerste keer dat de hangcultuurkwekers, waarvan het overgrote deel  verenigd is in de Vereniging van Zeeuwse Hangcultuurkwekers, een eigen campagne voor de afzet en promotie van hun product voeren. Alle kwekers leveren hun mosselen onder het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct waarmee de herkomst gegarandeerd is.

 

Bron, Zeker Zeeuws