menu
sluit

Vakmanschap

Mossel Zaad Invang installatie

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Najaar 2007 was het moment dat wij ons realiseerde dat er wat veranderd moest worden in het verkrijgen van mosselzaad. Dit had als reden dat we als sector steeds meer ingeperkt werden om mosselzaad op de bodem van de Waddenzee te vissen.

Het zag er naar uit dat de stabiliteit van het bedrijf steeds meer achteruit ging. Het was noodzakelijk om te schakelen. Innovatie was het sleutelwoord voor de toekomst.

 

Begin 2008 maakte het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij het mogelijk om te innoveren. Er werden 6 ontheffingen uitgegeven om te experimenteren met mosselzaad invang installaties, de zogenoemde MZI’s. Het plan dat wij indiende was innovatief genoeg.

 

Onze innovatie was locatie en verankering. Als locatie hebben we gekozen voor de Oostelijke Waddenzee, De uitgangspunten waren; MZI’s zijn ook mogelijk op plaatsen waar weinig water staat, +/- 5 meter. En voor de verankering werd gekozen voor paalankers, veiligheid voor de gebruiker en voor de medegebruiker!

 

Tot op heden werken we nog met hetzelfde systeem dat we in de loop van de jaren op een innovatieve wijze hebben verbeterd. Klik hier als je meer over deze ontwikkelingen wilt zien en lezen.