Mosselen gegratineerd
Ingrediënten
- Zeker Zeeuwse mosselen
- Klein sjalotje
- Verse peterselie
- Boter
- Oude kaas
Bereiding
- Mosselen opensteken (of gekookte mosselen)
- Leg de schelphelft met mossel in een ovenschaal
- Doe de boter in een steelpannetje met het gesnipperde sjalotje en peterselie
- Even fruiten en verdeel dit over de mosselen
- Strooi wat oude kaas er over en 5 min in een voorverwarmde oven op 200 graden of ongeveer 5 min onder de gril
Tip
Bruin stokbroodje er bij
Smullen maar!
WWW.DEMOSSELKWEKRIJ.NL
Mosselen uit de WOK
Ingrediënten
- 4 kilo Zeker Zeeuwse mosselen
- 1 rode ui
- 2 gele uien
- Olijfolie
- Koriander
- Honing tomaatjes
- Witte wijn
- Crème fraîche
- Tuinkers
Bereiding
- De wok pan op hoog vuur zetten
- Voeg wat olie toe
- Mosselen en groenten in de pan
- Op hoog vuur wokken
- Zodra er enkele mosselen openstaan afblussen met een witte wijn
- Tomaatjes en crème fraîche toevoegen
- Als de mosselen allemaal openstaan; afserveren met tuinkers
Smullen maar!
WWW.DEMOSSELKWEKRIJ.NL