menu
sluit

De Mosselkwekerij

Nieuws

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Zeeuwse hangcultuur mosselen

Mosselseizoen gestart: De Zeeuwse Hangcultuur- mosselen zijn er !

Dinsdag 26  was het zover: op de Oosterschelde werden de eerste touwen met de nieuwe oogst Zeeuwse Hangcultuurmosselen boven water gehaald. Het Zeeuwse Mosselseizoen is geopend.

In het Zeeuwse Bruinisse haalde kweker Jan Bout vandaag de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. Het seizoen 2020 is daarmee van start gegaan. De aan touwen gekweekte mosselen groeien sneller en zijn het seizoen van de bodemcultuur altijd zo’n vier tot vijf weken voor. “De mosselen zijn al ongelofelijk goed gevuld, dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. De vele zonuren van de afgelopen weken hebben effect gehad,” zo legt hangcultuurkweker Jan Bout uit aan boord van de BRU49. De kwekers mogen hun hangcultuurmosselen dit jaar voor het eerst ook officieel biologisch noemen.

De Zeeuwse hangcultuurmosselen vinden gretig aftrek in België, Zeeland en de Nederlandse kustplaatsen. “consumenten  willen zo vroeg mogelijk mosselen hebben, het liefst als de eerste zonnige dagen zich aandienen”, aldus mosselkweker Jacco Schot.

Zeeuwse topchef én Zeker Zeeuws Ambassadeur  Syrco Bakker

Syrco Bakker, die twee Michelinsterren op zijn naam heeft staan als chef bij Pure C in het Zeeuwse Cadzand, liet enkele bereidingen zien van de hangcultuurmosselen. “De Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn een uniek zilt seizoensproduct waar ik graag mee werk. Je kan mosselen snel en eenvoudig bereiden, bijvoorbeeld in een hete wokpan. Perfect ook om met smaken te spelen. Vanwege mijn Indische roots en mijn verbondenheid met Zeeland heb ik een mosselgerecht gemaakt waarbij ik Aziatische smaken combineer met het zilte van de mosselen, lamsoor en zeekraal”, aldus Syrco Bakker.

Nu volop verkrijgbaar

De mosselen zijn nu volop verkrijgbaar in de supermarkt en bij de visboer.

 

Bron. Zeker Zeeuws