Let op!! Onze Zeeuwse Mosselkoninkjes zijn op. Bestellen kan weer vanaf juli 2024! Zeeuwse Oesters verkopen we nog wel! Groet, Van de Mosselman

Volg ons via Facebook of Instagram voor de leuke actie's en om mee te kijken in ons bedrijf. 

menu
sluit

De Mosselkwekerij

Nieuws

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Bekende influencers gaan Mosselchallenge aan

Bekende influencers gaan Mosselchallenge aan

 

27 september 2021

 

Persbericht

Jongeren enthousiast maken voor mosselen

Bekende influencers gaan Mosselchallenge aan

De vorig jaar gestarte Mosselchallenge krijgt dit jaar een vervolg. Katja Schuurman, rapper Donnie en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Eline de Munck gaan, onder leiding van Dennis Weening, de strijd aan om in 15 minuten een mosselgerecht te maken en ook drie opdrachten uit te voeren. De grote vraag is of het hen lukt een lekker en geslaagd mosselgerecht te maken.De resultaten zijn de komende weken online te zien op YouTube en mosselen.nl.

 

Katja Schuurman bijt spits af!
Als eerste is Katja Schuurman aan de beurt. Kookt Katja, getrouwd met een topchef, überhaupt zelf nog en kan ze een mosselgerecht maken? Vanaf vandaag is het resultaat online te zien.
De mateloos populaire rapper Donnie, die net samen met René Froger een nummer heeft uitgebracht, is van huis uit kok dus zou weleens de verrassing van deze editie van de Mosselchallenge kunnen worden. Donnie gaat op 23 september de strijd aan.
Het is bekend dat de grootste mosseleters in België wonen, vandaar dat de verwachtingen van de prestaties van de veelzijdige TV-persoonlijkheid Eline de Munck hooggespannen zijn, maar heeft deze succesvolle businessvrouw met eigen brillenmerk Odette Lunettes wel tijd om in de keuken te staan? Eline sluit op 30 september de Mosselchallenge 2021 af.

Dennis Weening presenteert de #Mosselchallenge 2021. Dennis gaat voor het programma naar Zeeland om nader kennis maken met de mosselkweek en de duurzaamheidsaspecten van de productie. Tijdens de challenge gaat hij in gesprek met Margreet van Vlisteren van Good Fish (de makers van de Viswijzer) om te horen wat mosselkweek zo duurzaam maakt.

 

Mosselen zijn duurzaam
Met de #mosselchallenge wil de Nederlandse mosselsector in samenwerking met de Good Fish en met steun van de Europese Unie een nieuw en jonger publiek kennis laten maken met mosselen als het lekkerste slowfood. Mosselen eten is lekker, makkelijk, gezond én duurzaam. Mosselen mogen het MSC keurmerk voeren. Het kweken gebeurt dicht bij huis in de Oosterschelde en de Waddenzee, zonder dat enige toevoegingen nodig zijn. Kleine mosselen halen hun voedsel zelf uit het plankton in het water en groeien zo in twee jaar uit tot volwaardige schelpen. De CO2-voetafdruk van mosselen is hierdoor 6 keer zo laag als van garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan van rundvlees.

 

Mosselen zijn gezond
Mosselen bevatten weinig calorieën (125 kcal per 100 gram) en zijn bij uitstek een bron van hoogwaardige eiwitten. Mosselen vormen bovendien een Omega 3 boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.

 

Mosselen zijn veel meer dan een mosselpan
Met mosselen kan veel meer dan alleen de bereiding in de traditionele mosselpan. Er zijn zoveel verrassende manieren om makkelijk mosselen klaar te maken. Vorig jaar lieten Shelly Sterk, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke Plas met succes verrassende bereidingen van mosselen zien in de Mosselchallenge 2020. Shelly Sterk maakte mosselen met spinazie en boschampignons, Vjeze Fur een pasta met mosselen en Nienke Plas bereidde mosselen op Thaise wijze. De streams zijn nog te bekijken op YouTube.

——–

Volg #mosselchallenge op FB en Insta en kijk op mosselen.nl/mosselchallenge.

Bekijk hier de eerste video met Katja Schuurman.